vegytisztító_pic3
Default

Hogyan működik a vegytisztító? Mit vihetünk oda?

Minden, amit a vegytisztítóról tudni szerettél volna

Sok olyan háztartás van, ahol a vegytisztító igénybe vétele még szóba sem került soha. Mind ismerjük az anyukáink, nagymamáink nézeteit erről a dologról, hogy a házi praktikáknál nincsen jobb, a mosodában csak elveszik az ember pénzét, vagy hogy az csak a gazdagoknak való. Általában az ilyenfajta ellenállás egyfajta háziasszonyi büszkeségből eredt, hiszen a nők még csak ritkán vagy kevesebbet dolgoztak, ezért az otthoni teendőik tökéletesítésével kellett bizonyítaniuk a saját értékeiket. Persze lehet, hogy ez egy kicsit egyoldalú és negatív megközelítése az egésznek, azonban ma már sokkal elterjedtebb az a nézet, hogy legyen minden egyszerű és gyors, hogy az embernek több ideje legyen saját magára, amit tölthet szórakozással, valamilyen rekreációs tevékenységgel, vagy egyszerűen csak minőségi időt tölthet a családjával. Ezért születtek meg az okostelefonok, amik tudnak helyettünk számos fontos információt, ezért lettek automatikus szolgáltatások, számos applikáció, és még sorolhatnám. Éppen ezért, az emberek hozzá vannak szokva ahhoz, hogy a nők is dolgoznak, közben az okos eszközök a kezük alá dolgoznak, azonban a folyamat még koránt sem teljes.

Elvégre, hiába a robot porszívó, attól még szükség van a seprésre, a felmosásra, sokszor mosogatnunk is kell a gép helyett, és hát a ruhákból sem sikerül minden foltot kihozni. Itt jön közbe a vegytisztító, amely hatékony segítségével könnyen és gyorsan meg tudjuk oldani ezt a problémát is, pont, ahogyan szeretjük azt.

vegytisztító_pic1

A vegytisztító előnye: mit vihetünk ide?

Persze az ember a legtöbb ruhadarabot otthon is ki tudja tisztítani, azonban számos olyan anyag van, amelynek a mosási feltételei eltérnek a többitől, amiben valamilyen makacs folt keletkezett, vagy egyszerűen csak sem a mosógép, sem a kézi tisztítás nem megfelelő.

A vegytisztító ezzel szemben minden ilyen problémát meg tud oldani, felső ruházatot tudnak tisztítani, amelybe beletartozik természetesen mindenféle ünnepi öltözék és kényelmetlen viselet, öltöny, nyakkendő, blúzok, szoknyák, ünneplő nadrágok éppen úgy, ahogy az egyszerű farmerek. A különleges anyagok tekintetében vállalni tudják a bőr és a szőrme tisztítását is, és sok helyre még szőnyegeket is tudunk vinni, amelyek tisztítása sokszor ütközik otthoni körülmények között nem kevés akadályba. Vegyi- és mélymosást tudnak számunkra biztosítani, vízzel és víz nélkül, környezetbarát megoldást is választhatunk akár, és éppúgy vasalásra is van lehetőségünk. Természetesen a lakás egyéb textiljeivel kell otthon bajlódnia a modern embernek, amikor ott a vegytisztító, hogy minden kívánságát teljesítse az anyagok tisztításával kapcsolatban, legalábbis. Érdemes lehet tehát ide eljuttatni párnákat s, takarókat, ágyneműket, függönyök és csipkék mosásával is érdemes lehet megbízni a vegytisztítót, hogy otthon kevesebb munka legyen. Hozhatunk még emellett plédeket, matracokat és persze a plüssállatok sem maradhatnak ki a sorból.

A vegytisztító előnyei

A vegytisztító gyorsan dolgozik, hogyha az ember valamilyen fontos esemény előtt áll, akkor érdemes lehet mindenképpen kipróbálni a vegytisztítót. Itt néhány nappal a fontos esemény előtt tökéletes állapotúra varázsolják az ember ruháját, és semmi más gondja nem lesz vele, mint elmenni érte. Sőt, egyes vegytisztító üzletek esetében még csak nem is kell saját magunknak befáradni a helyre, hanem igénybe vehetünk házhoz szállítást is, amely nem csak visszafelé szállítja  a ruhát, hanem akár otthonról le is adhatjuk a tisztításra szánt darabokat. Ez igencsak jó lehetőséget jelent mindenki számára, akinek nincs autója, vagy egyszerűen csak elfoglalt, esetleg nyugdíjas vagy valamilyen mozgási nehézsége akadt. A nagyobb darabokat egyébként is igen kényelmetlen bevonni a mosodába, az ember nem szeret egy szobaszőnyeggel a hóna alatt közlekedni egy város forgatagában.

vegytisztító_pic2

A vegytisztító ára

A vegytisztító áráról még nem esett szó, azonban mindenképpen érdemes lenne ezt is megvitatni. Az igazság azonban az, hogy az árak igen széles skálán mozognak, és éppen ezért igen pontatlan lenne azt mondani, hogy egy átlagos tisztítás olyan 3000Ft, hiszen mi az átlag? A helyzet az, hogy minden a mérettől, a folt minőségétől és nagyságától, a tisztítási nehézségektől is függ. Általában csak egy becsült értéket tudunk mondani, hogy mennyiért vállalnak egy-egy ruhadarabot vagy textíliát a mosodák. Érdemes lehet tehát akár egy-egy honlapot is felkutatni, az Ocean Tisztítószalon oldalán még egy könnyen kezelhető árkalkulátort is találhatunk, ahol csak be kell írnunk, hogy hány darabot szeretnénk az egyes termékekből vinni. Az ár teljesen eltérő lehet tehát, az ünneplők drágábbak, az estélyi ruhák akár 15 ezer forintot is igénybe vehetnek, azonban egy egyszerű trikó nem lesz több néhány száz forintnál. És persze a munka minősége is sokat számít, hiszen nem mindegy, hogy milyen jellegű mosásról van szó, vagy vasalás is szóba kerül-e, illetve kisebb javítási munkálatok vagy festési eljárások is másik ár-rendszerbe fognak tartozni.