Default

Platós kisteherautó bérlés Budapesten

Platós kisteherautó bérlés szükséghelyzetben

Úgy gondolom, kevés helyzetben lehetne aktuálisabb a platós kisteherautó bérlésének alternatívája, mint a jelenlegi járványügyi helyzetben. Valószínűleg a legtöbben tisztában vagyunk azzal, hogy Budapesti lakosonként a lehető legkiszolgáltatottabbak vagyunk a vírusnak, hiszen egészen nyilvánvaló, hogy a vírus a turizmus fővárosában terjed a legjobban. Úgy látom, hogy tömeges jelenség a Budapesti lakosok körében, hogy egyre inkább pánikban költöznek le a vidéki kis telkükre, nyaralójukba menekülve a veszedelem elől. Természetesen ez nem a legmegfontoltabb döntés, hiszen így könnyen szét vihetjük a fertőzést az országban. De emellett abszolút meg tudom érteni azokat a családokat, akik menekülnek Budapestről, hiszen a kijárási tilalom esetén egy panelbe bezárva lenni ténylegesen nagyon szörnyű dolog főleg kisgyermekekkel. Így úgy látom bár járványügyileg nem feltétlen jó opció a vidékre költözés, de más szempontból abszolút érthető lépés. Ebben az esetben viszont előre kell gondolkodni, ugyanis a bizonytalanság függvényében nyilvánvalóan hosszabb távon érdemes tervezni. Alapjáraton pedig egy kisautóba nem fér bele több heti esetleg hónapi cucca egy családnak. Ilyenkor jöhet nagyon jól egy platós kisteherautó bérlés, hiszen a nagy csomagtároló terébe jóval több élelmiszer és holmi fér be, mint egy rendes személyautóéba. Így pedig a leköltözés esetén jóval hosszabb távra tudnak tervezni a családok.

A platós kisteherautó bérlésének a menete

Maga a bérlésnek a folyamata igazán egyszerű. Mindössze annyi a dolgunk, hogy már előzetesen érdemes interneten utána nézzük annak, hogy hol van lehetőség lehetőleg a közelünkben egy platós kisteherautó bérlésére. Itt általában tanácsolt viszonylag több szempont alapján tájékozódni. Az elsődleges szempont, hogy mennyire található a kölcsönző pont közel az otthonunkhoz. Ezentúl mindenképpen szükségszerű és egyben ajánlatos is alaposan utána nézni a szóba jövő cégek kínálatának, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy minden egyes autó kölcsönző szolgáltatást nyújt olyan számunkra ideális opciót, amelyre jelen pillanatban szükségünk van. Továbbá én személy szerint úgy gondolom, hogy nem árt a cégről és a szolgáltatásáról átolvasni az online felületeken megjelenő értékeléseket és véleményeket, mivel ezek általában egy korrekt és reális képet tükröznek a valóságról.

A kölcsönzés mente egyébként pofon egyszerű. Miután megtörtént az online felkeresése és leellenőrzése a helynek, el kell látogatni a kiválasztott helyszínre, ahol az esetleg már online kinézett autót, vagy ott helyben kiválasztott járműve, némi kaució és a kölcsönzési összeg lerakása után, azonnal igénybe is lehet venni. Fontos tudni, hogy a legtöbb helyen általában előre meg van autó típusok szerint határozva, hogy az adott járművel egy nap alatt hány kilométert lehet megtenni. Ez alapján érdemes belőni, hogy melyik platós kisteherautóra lehet szükségünk, hiszen valószínűleg nagyjából tisztában vagyunk azzal, hogy körülbelül napi hány kilométert kívánunk megtenni. Egyénként amennyiben túllépjük a napi megtehető limitet, akkor is meg van határozva, hogy annak a túllépésének az esetében erre mennyit szükséges ráfizetni kilométerenként. Továbbá azt is célszerű eldönteni előre, hogy megközelítőleg hány napra kívánjuk igénybe venni a járművet. Mivel attól függően, hogy hány napra kölcsönözzük ki, attól függően változik kedvezően az összeg. Amennyiben ezek a kérdések mind kétségkívül tisztázódtak bennünk, már semmi sem állhat útjában az platós kisteherautó kölcsönzésének.

Természetesen fontosnak tartom azt, hogy úgy vigyázzunk a kölcsönzött teherautóra, mintha a sajátunk lenne, hiszen valószínűleg sokan mások fogják még rajtunk kívül igénybe venni az elkövetkezendő évek során.

Még fontosnak tartom pár mondatban megemlíteni az teherautó visszaszolgáltatását is, amely lényegében tulajdonképpen ugyanilyen egyszerű, mint a kölcsönzés menete. Először is vissza szolgáltatjuk a kölcsönzés lejártával a platós teherautót (lehetőleg olyan állapotban, ahogyan elhoztuk) alá írjuk a visszaszolgáltatás bizonyító dokumentumokat, vissza kapjuk a kaució árát és már végeztünk is az egész folyamattal.

Úgy gondolom, ilyen szükség esetben nagyon jól tud jönni egy platós kisteherautó bérlése. Amennyiben sikerült felkeltenem az platós kisteherautó bérlésének az alternatívájára az érdeklődést, akkor az alábbi weboldalon érdemes tájékozódni http://www.hatarauto.hu/tehergepkocsik/, ahol egészen biztos, hogy minden szükséges információt meg lehet találni az adott opció igénybevételéhez. Illetve akár hosszabb távú kölcsönzéséhez is.

A platós kisteherautó bérlés bevált

Ahogy az lenni szokott, miután beleástam magam a témába, persze rögtön kiderült az egyik ismerősről, hogy a platós kisteherautó bérlés neki mindennapos téma. Úgyhogy kis is kérdeztem, aztán mikor kiderült, hogy alkalmanként azért gondjai adódnak, felhívtam a figyelmét a Határautó honlapjára. Azt a meglepetést az arcán! Mert, hogy ő ugyan nem ismerte, de egy pár hónapon belül próbát is tett velük, mert a megszokott helyen nem tudtak már rendelkezésére bocsátani járművet. És mit ad Isten, bejött neki! Úgyhogy örültem, hogy a platós teherautó bérlésben legalább ennyit tudtam segíteni.