villanytuzhely_pic2
Default

A villanytűzhely kiválasztásának szempontjai

Mi alapján választanak villanytűzhelyet a profik?

Mindenki életében eljön az a pillanat, hogy egy nap villanytűzhelyre lesz szüksége, azonban a kiválasztás szempontjai nem feltétlenül egyértelműek, így azokat érdemesnek tartom megvitatni néhány bekezdésben a következőkben. Nem kell megijedni, csak olyan szempontokról lesz itt szó, amiket a laikusok számára sem lesz nehéz megérteni. Úgyhogy, inkább csak egy kisebb fajta áttekintésre lehet majd számítani, aminek a segítségével biztosan nem felejtünk majd el semmilyen fontos részletet megnézni és ellenőrizni. 

A villanytűzhely nagysága

Amikor villanytűzhelyről van szó, az egyik elsődleges szempontnak mindenképpen a nagyságnak kell lennie. Ez vonatkozik a felső sütőfelületre is persze, nem árt, hogyha kényelmesen elférnek az edények egymás mellett. Sok modell nem figyel erre megfelelően, és egyszerre aligha tudunk ezeken elkészíteni a család számára egy ebédet vagy vacsorát, ami nem csak egy edényt vagy lábast vesz igénybe. Ezért olyan darabot ajánlok, aminek legalább egy jó méteres ez a része, vagy egy kicsit kisebb. Gondoljuk végig, hogy általában mekkora edényeket, serpenyőket szoktunk használni, és azok mekkora felületen férhetnek el egymás mellett. Akár ki is mehetünk a konyhába, hogy felkutassuk a legtöbbször használt darabokat, és azokat lemérjük, hiszen mindenki számára egyedi, hogy mekkora nagyságú főzőlapra is lesz szüksége, így pontos méretet aligha tudnék mondani, ha akarnék sem. 

villanytuzhely_pic4

A villanytűzhely másik méretezése mindenképpen az első főzőtér, aminek nettó térfogatát is érdemes megnézni, tehát hogy hogy férünk el, hogyha egyszerre két részen is sütnénk valamit. Ha nagy a család, ez minél nagyobb, annál jobb. Hogyha kisebb a család, és nem is szoktunk egyszerre sok emberre főzni, akkor a kisebb talán jobb döntés, mivel így kevesebb energia kell a felmelegítéséhez a térnek, és az ételek is gyorsabban el tudnak készülni ennek következtében. Persze azzal azért érdemes számolni, hogy talán most szinglik vagyunk, de lehet, hogy két-három év múlva már családosak leszünk, és akkor nem feltétlenül szeretnénk majd a kisebb méretekkel küszködni, de ennyi idő után kidobni sem érdemes egy ilyen költséges és tartós háztartási eszközt. 

A villanytűzhely tisztíthatósága 

A háztartási eszközök tisztíthatóságát nem érdemes elhanyagolni, mégis sokan szokták.  Olyan a jó villanytűzhely, aminek egyszerű vizes tisztása is lehetséges. Ilyenkor az ember csak belehelyezi a sütőtálcát a sütő részbe vízzel megtöltve, elindítja a megfelelő programot, és máris sokkal tisztább lesz az eszköz, nekünk csak át kell törölni. Persze főleg akkor van erre szükség, hogyha az ember egyébként nem szeret takarítani, vagy kevés az ideje, és szeretne valamilyen hatékony, mégis egyszerű módszert használni a takarításra, hogy legalább a sütőt ne kelljen állandóan pucolni. 

A villanytűzhely költségei

Természetesen az egyik legfontosabb szempont minden tekintetben az ár. Ez egyrészt jelenti a megvásárlási árat is. Érdemes lehet egyébként nem leragadni az olcsóbb termékeknél, mert egy idő után visszahozzák az árukat a jobb minőségű, márkás termékek. Egyrészt hosszabb és jobb garancia jellemzi ezeket, másrészt eleve jobban működnek és kevesebbet fogyasztanak, valószínűleg ezekhez nem kell majd szerelőt hívnia egyhamar az embernek, úgyhogy szerintem érdemes befektetni. Márka tekintetében mindenképpen tudom ajánlani a Gorenje villanytűzhelyeit; ezek a gépek ár-érték arányban a legjobbak a piacon. Modern modellek várják az érdeklődőket számos extra funkcióval, és persze a fő használati szempontok alapján is ajánlom ezeket választani, így be is linkelném a honlapot: https://hu.gorenje.com/termekek/fozes-es-sutes/tuzhelyek/c/gocook05. A Gorenje termékek a szerviz szempontjából is kiemelkedő lehetőséget jelentenek minden érdeklődő számára, mivel az egyes darabokat egyéni kóddal látják el; ezeket pedig a honlapon tudjuk regisztrálni. Így, hogyha valakinek kérdése van egy termékkel kapcsolatban, vagy hibát észlelt, sokkal személyre szabottabban lehet segítséget kérni a honlapon az ügyfélszolgálaton, és a szerelő is egyből tudja, hogy milyen modellhez érkezik, hogyha rá van szükség. Minden javításról készül emellett bejegyzés, amit a felhasználó és a cég is nyomon tud követni, így az egyes modelleken mindig tudnak javítani, az állandó visszajelzések alapján változnak az újabb szériák, így azok mindig egyre magasabb minőséget tudnak biztosítani az ember számára. 

villanytuzhely_pic1

A villanytűzhely fogyasztása

Érdemes a villanytűzhely költségei közé sorolni emellett persze még az energiafogyasztás kérdését is. Minden háztartási eszköz fogyasztási kategóriákba van sorolva, melyek körül érdemes a jobbakat választani, azonban egy tűzhely esetében nem létszükséglet ez sem. A és G betű közé vannak sorolva a gépek, de már találhatunk A+ és A++ feliratokat is a jobbnál is jobb lehetőségekre. Egy sütő esetében azért elég a B is, mivel nem használjuk állandóan, mint egy hűtőt, úgyhogy a fogyasztása annyira nem viseli meg a számlákat, akármelyik jobb kategória is legyen. 

Röviden ennyit szerettem volna, de érdemes lehet a választás előtt még néhány lépést megtenni, ezekhez számos egyéb útmutatót lehet az interneten találni.