Töltsd le Te is a Nilsay mobil app-ot!

Randizzatok zenei fesztiválon!

randi helyszínek

Hermann Hesse irodalmi Nobel-díjas szerző Üveggyöngyjáték című regényét állítja középpontba a Kamara.hu zenei fesztivál november 15. és 18. között a Zeneakadémián - hangzott el az M5 kulturális csatorna hétfői adásában.

A negyedik alkalommal megszervezett négynapos kamarazenei fesztiválon, amelynek művészeti vezetője Simon Izabella és Várjon Dénes zongoraművész, a közönség hat koncertet, egy gyerekelőadást és egy irodalmi beszélgetést hallgathat meg.
A Kult'30 című műsorban Simon Izabella elmondta: a kamarazene különleges műfaj, amelyben meghatározó a zenei kommunikáció, a zenészek a darabokon keresztül "beszélgetnek" egymással.
Minden évben egy irodalmi témát választanak a fesztivál vezérfonalának, ám az adott műveket, idén a svájci-német író, Herman Hesse regényét nem kell feltétlenül ismerni a koncertek élvezetéhez - fűzte hozzá.
Várjon Dénes kiemelte: a koncerteken nem konkrétan az Üveggyöngyjátékról lesz szó, hanem hogy a fellépő művészekben milyen rezonanciákat kelt az irodalmi mű, miként lehet átültetni a regény főbb témáit, például a mester-tanítvány viszonyt a zene nyelvére.
A koncerteken rangos magyar és külföldi, köztük több svájci művész - a Merel Quartet tagjai, Jürg Dahler, Thomas Demenga, Heinz Holliger és Reto Bieri - lép fel, valamint a zenekar tagjaként hallhatóak lesznek a Zeneakadémia növendékei is.
Forrás: MTI

Megosztás Facebookon

Az oldal cookie-kat használ. Ha bezárod ezt az ablakot, azzal elfogadod használatukat.
Elfogadom és bezárom