Töltsd le Te is a Nilsay mobil app-ot!

Mikor növünk fel egy komoly kapcsolathoz?

párkapcsolati pszichológia

Sokan tizenéves koruk elején randizni kezdenek, járnak valakivel, otthon pedig csak azt kérdezik: “Mit jelent az, hogy jártok?” És lényegében te sem tudod rá a konkrét választ. Természetesen ebben a korban is létrejöhetnek erős érzelmek, akár szerelem is kialakulhat, csak az ember még épp ebben az időszakban ismerkedik a világgal, és a tini szerelem könnyen a múlt homályába vész.

Ismerkedés fiatalon


“A korom meghatároz”


Persze, valamilyen szinten az ember korhoz köti az igazi mély érzéseket. Ám a kor sem biztosíték, hisz visszatekintve néha azt érezzük: hova tűnt az az érzés, mennyire tudtam fiatalon még szeretni! Ha a szerelemből kapcsolat bimbózik, ahhoz viszont szükséges, hogy az ember megéljen egy, s mást, megtapasztalja a partnerkeresés fentjeit és lentjeit is, és tapasztalatait fel tudja használni a közös élet felépítéséhez. “Én sosem akarok felnőni”


Hidd el, nem te vagy az egyetlen aki így érez! Gyermek lélekkel is lehet ugyanúgy józan ésszel gondolkodni, mintha az ember felnőttnek titulálja magát. A kapcsolathoz gondolkodásod azon részében kell megkomolyodnod, ahol az érzelmek irányították addig a tetteidet.Párkeresés fiatal korban

“Összeköltözés, család, én ehhez még nem nőttem fel!”


Senki sem érzi azt egyből, hogy kész közös háztartást vállalni valakivel, vagy szülővé válni hirtelen. Ez egy folyamat, amiben ketten nőttök fel a feladathoz, ami elétek gördül, és váltok képessé arra, hogy komoly kapcsolatban hosszú távra tervezzetek. Ne ijedj meg soha a változástól, egyszer mindenkinek benő a feje lágya!
7 éves változás

Van egy teória, mely szerint az ember 7 évente új életszakaszba lép. És azt is tartják, ha 7 évig konstans működik valami, az onnantól már örökké tart. De ahhoz, hogy örökké tartson, folyamatosan oda kell figyelnünk a másikra, hogy ne egyik napról a másikra érezzük úgy, mintha már rá sem ismernénk. 7 év sok idő, viszont ha ennyit kitartottatok egymás mellett, nagy esély van az örök szerelem ígéretére!Legyen szó tini szerelemről, vagy idős kori bimbózó románcról, ha nem csak a szívedre hallgatsz, mindegy hány éves vagy, létesíthetsz komoly kapcsolatot. Azért az évek, és a tapasztalat nem ártanak, de a szerelem a lényeg, és hogy egy picit néha az eszed is használd a szíved helyett!

Megosztás Facebookon

Az oldal cookie-kat használ. Ha bezárod ezt az ablakot, azzal elfogadod használatukat.
Elfogadom és bezárom