Töltsd le Te is a Nilsay mobil app-ot!

Miből tudod, hogy működni fog a párkapcsolat?

párkapcsolati pszichológia

Nem is olyan egyszerű ezt eldönteni elsőre. Pedig vannak jelek, amiből sejtheted, hogy az ismerkedés fázisából tovább tudtok-e lépni egy harmonikus párkapcsolat felé. Íme az a hat alap, amire mindenképp szükséged van, ahhoz, hogy jól működjön egy kapcsolat.


Nem is olyan egyszerű ezt eldönteni elsőre. Pedig vannak jelek, amiből sejtheted, hogy az ismerkedés fázisából tovább tudtok-e lépni egy harmonikus párkapcsolat felé. Íme az a hat alap, amire mindenképp szükséged van, ahhoz, hogy jól működjön egy kapcsolat.

Szeretet

Igazán meglephet, hogy a szeretetet vesszük alapul egy párkapcsolatnál, de ha belegondolsz ez nem is olyan furcsa.
Eleinte mindig megszeretsz valamit a másikban, a jó tulajdonságait, a humorát, azt a biztonságot, hogy mindig számíthatsz rá. Mégis idővel hajlamosak vagyunk ezt elfelejteni. Minden szerelem alapja a szeretet kell, hogy legyen, különben csak a hormonok játékára számíthatsz.
Bármi van is, mindig emlékeztesd magad, mi az, amit megszerettél a másikban. Ha találsz indokot, amit hosszú távon tudsz szeretni, már egy jó alapod van.


Tisztelet

Talán öreges és maradinak tűnő a gondolat, de mégis a legfontosabb szempontok egyike, hogy olyan társad legyen, akire fel tudsz nézni, aki rád is felnéz. Egymás kölcsönös tisztelete fogja megadni azt hosszú távon, hogy ne leigázni akarjátok egymást, hanem együttműködni. Ha ez megvan, elégedetten és kiegyensúlyozottan tudtok majd egymással élni, még a nehezebb időszakokban is. 

Közös érdeklődés

Bár sokan mondják, hogy az ellentétek vonzzák egymást, de mégis a hosszú távú kapcsolathoz elengedhetetlen, hogy legyenek olyan pontok az életetekben, amiben mindketten örömötöket lelitek. Jó hatással van a kapcsolatotokra, ha nem csak együtt lenni jó, hanem közös élményekben is lehet részetek és bizonyos dolgok szeretetét meg tudjátok osztani.

Szabadság

Vannak köztünk kisebb, és nagyobb személyes teret igénylő emberek is. Ám abban megegyezünk, hogy valamennyi térre, szabadságra mindannyiunknak szüksége van.
Ha ragaszkodóbb típus vagy, akkor se felejtsd el, hogy nem mindenki értékeli a túlságosan szoros kötöttséget. Akit magadhoz akarsz kötni gyorsan elszalad, ha nem tudod miképp bízz benne, és adj neki teret. Figyel oda ne legyél sok, a kevesebb, néha több.

Kommunikáció

Újabb elcsépelt mondat, mely rengeteg pszichológiai könyv kedvence. Az őszinte kommunikáció a jól működő párkapcsolat alapja.
Ám ezzel nem lehet vitázni, így van. Ha van miről beszélgetnetek már most, sokat, őszintén, megvan az esélyetek rá, hogy ez később is így marad. Képzeld el, hogy milyen lenne mellette lenni, 80 évesen. Lenne-e még mit mondanotok egymásnak! Ha a válasz igen, jó úton jársz.

Szexualitás

Bár a végére hagytuk, de az egyik legfontosabb. Igenis a szexnek épp olyan jól kell működnie egy párkapcsolatban, mint az összes többi szempontnak. Mindennek az alapja, mégis szinte az összes eddig felsorakoztatott pontot tartalmazza. Az igazán harmonikus szexuális élethez elengedhetetlen a folytonos kommunikáció, a másik tisztelete. Ahhoz, hogy hosszú távon jól működjön a párkapcsolat kell, hogy ismerjétek, elfogadjátok egymás viszonyát a szexualitáshoz, akarjatok együtt fejlődni, változni folyamatosan, hogy mind a kettőtöknek jó legyen.

Ha az alábbi szempontokat mérlegelted, és úgy érzed minden kérdésre, amit feltettél igennel tudsz felelni, akkor nagyon jó esélyed van rá, hogy olyan embert találtál,akivel hosszú távon jól működő párkapcsolatot tudsz kialakítani.

Sikeres párkeresést!


Megosztás Facebookon

Az oldal cookie-kat használ. Ha bezárod ezt az ablakot, azzal elfogadod használatukat.
Elfogadom és bezárom