Töltsd le Te is a Nilsay mobil app-ot!

Így ne tedd tönkre a párkapcsolatodat!

párkapcsolati pszichológia

Legyen szó csupán pár hónapja lángoló szerelemről, vagy hosszú évek óta tartó, kisebb nagyobb hullámvölgyekkel tarkított párkapcsolatról, vannak bizonyos kapcsolatgyilkos szokások, melyeket inkább felejts el, ha nem akarsz lapátra kerülni!


Ismerkedés

“Már megint nem mosogattál el!”

Főleg a hölgyekre, de számos úrra is jellemző, hogy minden apróságon felkapják a vizet, és hatalmas perpatvart csapnak, ha partnerük egy apró hibát is véteni mer. Ilyenkor ideje lenne tükörbe néznünk, és őszintén bevallanunk magunknak: mi sem vagyunk tökéletesek. Társunktól se várjunk lehetetlent! Ahelyett, hogy óriási veszekedést csapnánk egy halom mosatlan edény vagy egy elhánykolódott szennyes zokni miatt, vegyünk egy mély levegőt és számoljunk el tízig! Tudod, ez még nem a világvége!


“Biztos, hogy titokban odavagy azért a nőért/férfiért!”


A túlzásba vitt féltékenykedésnél talán semmi sem tud jobban tönkretenni egy harmonikus(nak tűnő) párkapcsolatot.

Egy bizonyos pontig persze teljesen érthető és egészséges, hogy időnként felbukkan a zöld szemű szörny, de ha már azon megy a hisztériázás, hogy párod ránézett, ne adj isten hozzá is szólt egy ellenkező nemű emberhez, akkor ideje elgondolkodnod, hogy valami nincs rendben nem csak a párkapcsolatoddal, de az önbizalmaddal sem.


Állóvíz

Bár látszólag a veszekedések hiánya egy tökéletesen működő párkapcsolatot tükröz, valójában az egyik legveszélyesebb kapcsolatgyilkos szokás, ha anélkül átsiklotok a problémák felett, hogy részletesen megtárgyaltátok volna egymással.

Nyugodtan mond el életed szerelmének, hogy mennyire megbántott a legutóbbi cselekedetével, és vállald a kockázatot, hogy vita alakul ki! Miért éreznéd magad napokig kellemetlenül, ha lehet, hogy csupán félreértettél valami apróságot, amit öt perc alatt meg tudnátok beszélni? 


Kapcsolati kommunikáció

“Olyan makacs vagy, teljesen anyádra ütöttél…”

Ha ez a mondat elhangzik a szádból, az felér egy halálos ítélettel a kapcsolatotokra nézve. Jegyezd meg: a másik családját soha, semmilyen körülmények között nem kritizáljuk! Te sem lennél túl boldog, ha anyukádat csupa negatív jellemzőkkel illetnék, vagy felhánytorgatnák apukád hiányosságait.

Ha nem értesz egyet új anyósjelölted kertészkedési tippjeivel, vagy új apósjelölted idegeidre megy a túlzásba vitt segíteni akarásával, kedvesen, de határozottan mond el a véleményedet, de semmiképp ne a párodra zúdítsd minden haragodat velük kapcsolatban!

https://nilsay.hu/


Megosztás Facebookon

Az oldal cookie-kat használ. Ha bezárod ezt az ablakot, azzal elfogadod használatukat.
Elfogadom és bezárom