Töltsd le Te is a Nilsay mobil app-ot!

Hogyan kezeld az elutasítást?

párkeresés

Végre megtaláltad azt az embert, akivel el tudnál képzelni egy komoly, hosszú távú kapcsolatot, és olyan boldog vagy, hogy akár madarat lehetne fogatni veled. Ekkor viszont -mint derült égből villámcsapás- a másik közli, hogy nem szeretne folytatást. Az elutasítás bizony sosem könnyű, így hoztunk Nektek pár tippet, melyeket betartva könnyebben túlélhetitek ezt a nehéz és fájdalmas helyzetet.

Kerüld el a közösségi oldalakat!

Az egyik legfontosabb, de talán legnehezebben betartható szabály: ne nézegesd folyton a másik társkereső oldalakon lévő profilját vagy a közösségi oldalakon található adatlapját! Tudjuk, hogy kíváncsi vagy, mi történik vele, kivel van, mit csinál, de ezzel csak megnehezíted a felejtést és továbblépést. Ha szükséges, inkább kerüld el a számítógépet!

Lehet, hogy magadban kell keresni a hibát…

Bár az elutasítás fájó, sokszor tanulhatunk is belőle. Ahelyett, hogy egyből a másikat kezded hibáztatni, gondold át, hogy nem te rontottál el valamit. Lehet, hogy túl gyors tempót diktáltál, esetleg nem önmagadat adtad, vagy nem figyeltél eléggé a másikra. Fontos, hogy amennyiben rájöttél a probléma okára, akkor se magadat kezd el hibáztatni! Fogadd el, hogy ezt elrontottad, tanulj az esetből és így később tudni fogod, mire kell figyelned randizás során.


...de néha el kell fogadni, hogy nem rajtunk múlik a dolog

Sajnos be kell látnunk, hogy a hiba nem mindig bennünk van. Lehet, hogy a másik egy hosszú kapcsolatból kilépve elkapkodta az ismerkedést, munkahelyi vagy családi problémái adódtak, vagy egyszerűen csak mást keres. Ahogy magadat, úgy a másikat se hibáztasd ezért! Inkább legyél hálás, hogy őszinte volt, és nem húzta feleslegesen az idődet.


Adj magadnak időt!

Ha tényleg komolyan megkedvelted az illetőt, aki elutasított, bizony beletelhet pár hétbe, esetleg hónapba, míg túllépsz a csalódáson. Ha úgy érzed, hogy egyelőre nincs kedved ismerkedni, nyugodtan szüneteltesd egy darabig a társkeresést! Hidd el, előbb-utóbb elmúlik a fájdalom, és újra önfeledten fogod keresni a boldogságot!

Megosztás Facebookon

Az oldal cookie-kat használ. Ha bezárod ezt az ablakot, azzal elfogadod használatukat.
Elfogadom és bezárom