Töltsd le Te is a Nilsay mobil app-ot!

Hogyan éld túl az első közös karácsonyt?

párkapcsolati pszichológia

Új szerelmeddel minden tökéletesen alakul, ám hirtelen hidegzuhanyként ér a felismerés: mindjárt itt a karácsony, és tiszteleted kell tenned a családi ünnepi vacsorán? Milyen kellemetlen szituációkra számíthatsz, és hogyan védheted ki ezeket? Mi segítünk!

1.Ajándékdilemma


Ha még csak pár hónapja alkottok egy párt, előfordulhat, hogy partneredet nem ismered elég behatóan ahhoz, hogy tudd, milyen ajándékkal varázsolhatsz ezer wattos mosolyt az arcára.

Csoki? Túl személytelen. Gyertya? Ennél unalmasabbat nehezen lehet találni. Alkoholos ital? A karácsonyi forralt bor mellé nem túl jó ötlet, hacsak nem pityókásan szeretnétek menni rokonlátogatóba. Vicces, karácsonyos, giccses izé? Semmiképp!

Na jó, de akkor mégis mit?!


Ajándék

2. Találkozás a szülőkkel

Ha még nem került sor a szülőkkel történő első találkozásra, létezik jobb alkalom erre, mint a karácsony? (Megsúgjuk: igen…)

Vajon a kedves párom édesanyja elvárja, hogy segítsek neki a mosogatásban, vagy vérig sértem azzal, ha behatolok a felségterületére? Vajon egyetlen szerelmem édesapja előveszi a vadászpuskáját, amint beteszem az ajtón a lábam, vagy azonnal maga mellé invitál a kanapéra, hogy együtt vesézzük ki a tévében futó focimeccs botlábú játékosait?


Családi találkozás

3. Elmaradhatatlan családi drámák

Idegösszeomlás szélén lévő anyuka, túl sokat házipálinkát fogyasztó apuka, a sarokban hortyogó nagypapa, visítozó-fogócskázó gyerekek az ünnepi asztal körül, a karácsonyfán egyensúlyozó 10 kilós macska- kinek ne lenne ismerős ez a tipikus ünnepi életkép? A káosz közepén pedig te, és új párod kínosan mosolyogva pislogtok hol egymásra, hol az órára, a szabadulás pillanatát várva. Hát igen... Boldog karácsonyt!


Családi dráma

Tuti tippek a túléléshez
  • Türelem, türelem, türelem!

  • Egy nagy adag kedvesség

  • Kamumosoly tökélyre fejlesztése az ajándékok átvétele előtt

  • Bővebb nadrág, ha túl sokat ennél a töltött káposztából

  • Ha fogalmad sincs, milyen ajándékkal lepd meg szerelmedet, kérdezd körbe a barátait! Ők biztosan tudják, hogy milyen meglepetéssel próbálkozz nála.

  • Ha karácsony másnapjára hivatalos vagy új partnered családjának ünnepi ebédjére, ne állíts be üres kézzel! Szintén annyit tudunk tanácsolni, hogy kérdezd meg barátodat, barátnődet, hogy milyen apróságnak örülnének igazán a szülei!

  • Pár óra az életedből, de a párodnak felbecsülhetetlen örömöt okozol vele, ha meglátogatod a családját. Így már mindjárt más, ugye?

Megosztás Facebookon

Az oldal cookie-kat használ. Ha bezárod ezt az ablakot, azzal elfogadod használatukat.
Elfogadom és bezárom