Töltsd le Te is a Nilsay mobil app-ot!

Hallottál már a ghostingról?

párkapcsolati pszichológia

Épp ismerkedsz valakivel, folyamatosan üzenetet írtok egymásnak, állandósultak a telefonhívások, esetleg pár találkozáson is átestetek már? Aztán hirtelen mintha köddé vált volna, nem ír vissza, nem veszi fel a telefont, és lehetetlen elérni? Akkor sajnos rossz hírünk van: te is a ghosting „áldozata” lettél.

Mi is ez pontosan?

A ghosting pár éve kezdett elterjedni, mint új szakítási trend. Lényege, hogy randipartnered hirtelen eltűnik, bármiféle magyarázat vagy indok nélkül. Annak, aki ezt csinálja, egyszerű, hiszen könnyen kiléphet a kapcsolatból anélkül, hogy a másik elé kellene állnia, nyíltan felvállalva érzéseit. Annak, akivel pedig ezt csinálják, mindenképpen fájdalmas és rossz élmény, hiszen fogalma sincs arról, mi is történt valójában, mit rontott el, emiatt pedig magát fogja hibáztatni, és önbecsülése is megrendül.


partnerkeresés könnyen
     Mit lehet tenni ellene?

    El kell, hogy szomorítsunk: sajnos semmit. Megpróbálhatsz üzenetet írni a másiknak, telefonon keresni, de igazából értelmetlen erőfeszítés, hiszen valószínű, hogy válaszra sem fog méltatni.
Ha már megtörtént...

A legjobb, amit ebben az esetben tehetsz, az az elengedés. Gondolj bele: ha a másik fél annyival nem tisztel meg, hogy őszintén elmagyarázza a helyzetet és bevallja érzéseit, akkor nem érdemes foglalkozni vele. Zárd le, tudatosítsd magadban, hogy ez bármikor bárkivel előfordulhat, és ne ostorozd magad feleslegesen! Ami pedig a legfontosabb: ne zárkózz el az ismerkedéstől a rossz tapasztalatok ellenére sem, a szerelem előbb vagy utóbb biztosan rád talál.


társkeresés ha egyedül vagy

Ha Te fontolgatod az eltűnést...

Ha úgy érzed, hogy partnereddel nem vagytok egy hullámhosszon, semmiképp se legyen az a megoldás, hogy az összes létező kommunikációs csatornán ignorálod, esetleg letiltod. Tudjuk, hogy több bátorság kell ahhoz, hogy bevalld:”Sajnálom, de nem szeretnék tőled semmit”, mint nyomtalanul felszívódni, de ne legyél kegyetlen! Ha abban a pillanatban rosszul esik a másiknak az elutasítás, hosszabb távon ne nehezítsd meg a dolgát. Hidd el, hálás lesz neked a későbbiekben, hogy nyílt és őszinte voltál.

 https://nilsay.hu/


Megosztás Facebookon

Az oldal cookie-kat használ. Ha bezárod ezt az ablakot, azzal elfogadod használatukat.
Elfogadom és bezárom