Töltsd le Te is a Nilsay mobil app-ot!

A Zeneakadémián és a Pesti Vigadóban is elindítják bérleteiket a Nemzeti Filharmonikusok

hírek

A Zeneakadémián csütörtökön, a Pesti Vigadóban pénteken indítják el a Nemzeti Filharmonikusok bérleteiket a 2018/2019-es évadban.

A Zeneakadémián a Ferencsik bérletben Brahms d-moll zongoraversenye és Alexander von Zemlinsky A sellő szimfonikus költeménye hangzik el Fabrice Bollon francia karmester vezényletével, a szólista pedig Simon Trpceski macedón zongoraművész lesz - közölte az együttes hétfőn az MTI-vel.Johannes Brahms első zongoraversenyét húsz és huszonhat éves kora között komponálta. A csaknem egyórás mű fizikai és intellektuális szempontból is nagy megterhelés minden zongoraművész számára, Brahms robusztus zongorastílusa, zenéjének rendkívüli intenzitása különleges állóképességet követel. A koncert második felében a bécsi zeneszerző, Alexander von Zemlinsky (1871-1942) A sellő című szimfonikus költeménye hallható, amely Hans Christian Andersen dán meseíró A kis hableány című elbeszélése alapján keletkezett.


Pénteken a Pesti Vigadó ad otthont a Lukács Ervin-bérlet első koncertjének, amelyen Brahms d-moll zongoraversenye és Beethoven IV. szimfóniája szólal meg Hamar Zsolt dirigálásával. A szólista Simon Trpceski zongoraművész lesz, akit 2011-ben elsőként tüntettek ki hazájában a Macedónia Nemzeti Művésze címmel.


Forrás: MTI

Megosztás Facebookon

Az oldal cookie-kat használ. Ha bezárod ezt az ablakot, azzal elfogadod használatukat.
Elfogadom és bezárom