Töltsd le Te is a Nilsay mobil app-ot!

5 dolog, amit tehetsz a kapcsolat ellaposodása ellen

párkapcsolati pszichológia

A hosszútávú kapcsolatokban gyakran előfordul, hogy a felek eltávolodnak egymástól, már nem figyelnek a másikra, vagy önmagukra úgy, mint a kapcsolat elején, és egy idő után azt veszik észre, hogy észrevétlenül eltűntek a kapcsolatból. Most hoztunk 5 ötletet, ami segít kicsit felélénkíteni az egymás iránt érzett szerelmet és szeretetet.

Legyen minden nap 15 perc csak a tiétek


A sok munka, akár a gyerekek, a barátok, a sport és a kikapcsolódás nem mindig férnek bele 24 órába. Mégis nagyon fontos, hogy esténként leüljetek közösen, akár vacsorázni, vagy lefekvés előtt az ágyban megbeszéljétek az aznap veletek történt eseményeket, az aznapi érzéseiteket, gondolataitokat. Így amellett, hogy egy jót beszélgettek, mindig tudni fogjátok, a másik hogyan érzi magát. Viszont nagyon fontos, hogy ebben a 15 percben tényleg figyeljetek oda egymásra!Adjatok egymásnak teret


Amellett, hogy nagyon fontos a közös idő, az együttlét, fontos az is, hogy mindkettőtöknek legyenek saját barátai, saját hobbik, amiket egyedül menedzseltek. Sok párkapcsolat pont azért laposodik el, mert a pár túl sok időt tölt együtt. Ha mindig csak ketten vagytok, nem ér titeket semmi új hatás, amiket megoszthatnátok egymással, és nem tudtok magatokra figyelni, ami hosszútávon nem túl szerencsés.


Menjetek el randizni


Fedezzetek fel új helyeket, látogassátok végig a kapcsolatotok kezdetén kedvelt randihelyeiteket, vagy ha megtehetitek, utazzatok el egy hétvégére. A lényeg, hogy csináljatok valami olyat, amit közösen találtok ki, és ami előtt úgy tudtok izgulni, mint az első randik előtt.Ne hanyagoljátok el magatokat


A hosszú kapcsolatokban az a jó, hogy a másikat már teljesen kiismerjük, nincsenek titkok, nincs olyan helyzet, amiben a másik még nem látott. Viszont figyelni kell rá, hogy ne essünk át a ló túloldalára. Rengeteg válás, szakítás történik amiatt, mert a felek már nem tudtak egymásra nőként/férfiként tekinteni. Nem arról van szó, hogy a szerelem csak külsőségekről szól, de nem szerencsés elhanyagolni magunkat. Persze lehetnek lazítós esték, de fontos, hogy akarjunk tetszeni a másiknak, és ne veszítsük el azt az énünket, ami miatt a másik belénk szeretett.


Figyeljetek az érintésekre


Az elején még sokszor megöleltétek egymást, összebújtatok filmezés közben, és állandóan puszikat, csókokat adtatok egymásnak? Ezek azok az apróságok, amiket nem szabad elhanyagolni a kapcsolatban. Ezzel tudjuk a másik tudtára adni, hogy szeretettel viszonyulunk hozzá és kedveskedni akarunk neki. Ezeket pont ugyanolyan jó adni, mint kapni, de figyelni kell rá, hogy ne maradjanak ki a mindennapokból.
Ezek mind apróságoknak tűnhetnek, azonban érdemes odafigyelni rájuk, és betartani őket ahhoz, hogy igazán hosszan tartó, mindig harmonikus kapcsolatban élhessünk.


www.nilsay.hu
Megosztás Facebookon

Az oldal cookie-kat használ. Ha bezárod ezt az ablakot, azzal elfogadod használatukat.
Elfogadom és bezárom