Töltsd le Te is a Nilsay mobil app-ot!

4 jel, hogy készen álltok az összeköltözésre

párkapcsolati pszichológia

Egy idő után minden párkapcsolatban felmerül az összeköltözés kérdése. Ez azonban nagyon összetett és komoly lépés, amit érdemes alaposan átgondolni. Összeszedtünk 4 olyan dolgot, amitől egészen biztosak lehettek abban, hogy a kapcsolatotok megérett az együttlakásra.

Majdnem minden nap együtt vagytok


Ha szinte minden estéteket együtt töltitek, ha többet vagytok együtt hétvégén, mint külön, ha már nem férnek el egy fiókba a másiknál lévő dolgaid, és ez egyikőtöket sem zavarja, akkor valószínűleg megérett a kapcsolatotok az összeköltözésre. Ha két ember ennyi időt tölt együtt, kevés olyan dolog marad, ami nem derült ki korábban a másikról, így nem érhetnek nagy meglepetések - se rossz szokások, se idegesítő tulajdonságok terén.


Jól tudjátok kezelni a közös pénzügyeket


Nagyon fontos, hogy beszéljetek a pénzről! Sokak számára ez kellemetlen téma, de az összeköltözéskor napi szinten fel fog merülni, hogy ki mit fizet, ki hogyan veszi ki a részét az általános költségekből. A legjobb, ha még az összeköltözés előtt alaposan átbeszélitek, ki hogyan képzeli el, és nagyon fontos, hogy mindenképp jussatok közös nevezőre.Rendben van a család és a barátok témaköre


Az együttélés során előfordul, hogy a másik barátai, rokonai megfordulnak a lakásban, esetenként ott is alszanak, akár pár napig is jelen vannak. Ha úgy érzed, el tudod fogadni a párod közeli barátait, családtagjait, jóban is vagytok, akkor valószínűleg ez sem lesz konfliktusforrás.


Barátok és család


Az összeköltözés mindkettőtök számára ugyanazt jelenti


Nagyon fontos mindkettőtöknek tisztáznia, hogy mit vártok az összeköltözéstől. Ha valamelyikőtök úgy tekint rá, hogy ez a kötelező következő lépés, nem akar a jelenlegi helyén lakni, mert nem szereti azt, jelenleg nincs elég pénze fenntartani egyedül egy lakást/albérletet, talán nem ez a legalkalmasabb időpont az összeköltözésre.


Közös tervek


Viszont ha mindketten azért vágytok rá, mert szeretitek egymást, szeretnétek minden percet együtt tölteni, teljesen megismerni a másikat, és készen álltok arra, hogy az életeteket összekössétek, akkor itt az idő.


www.nilsay.huMegosztás Facebookon

Az oldal cookie-kat használ. Ha bezárod ezt az ablakot, azzal elfogadod használatukat.
Elfogadom és bezárom